Vil kaste deg tidligere hjem fra byen

Helse- og omsorgsdepartementet vil redusere tiden for skjenking av alkohol med én time. Skjenking av alkohol vil være forbudt etter klokka 2.

Øl Foto: Scanpix

Helse- og omsorgsdepartementet vil redusere tiden for skjenking av alkohol med én time. Skjenking av alkohol vil være forbudt etter klokka 2, mot klokka 3 i dag.Venstres Olav Elvestuen sier at forslaget viser «den rødgrønne formynderstaten på sitt verste».- Statsråder og stortingspolitikere skal ikke bestemme når myndige borgere skal kunne ta seg en øl. En sentralisert statlig innskrenkning av skjenketiden er en hån mot lokaldemokratiet, sier Venstres nestleder til NTB.Han mener at hver enkelt kommune må stå fritt til å kunne fastsette skjenketider. Venstre vil fjerne statlige reguleringer på skjenketider.Forslaget kommer i et høringsnotat som departementet har sendt ut.Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) er glad for å kunne sende ut forslaget.- Vi vet hvor store skader bruk av alkohol kan føre til, og vi vet at begrensede salgs- og skjenketider bidrar til å begrense forbruket, sier han i en pressemelding.Han mener også at én time kortere skjenketid vil frigjøre ressurser som kan brukes på andre områder i samfunnet.Høringsnotatet inneholder også forslag til tiltak som skal sørge for at alkohollovgivningen overholdes. Det skisseres blant annet en mulig ordning for inndragning av bevilling på stedet.