1,3 milliarder til sykehjemsplasser

- Det vil bli bevilget 1,3 milliarder ekstra i statsbudsjettet for neste år til omsorgs- og tilsynsboliger for eldre, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Statsminister Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Statsministeren Jens Stoltenberg sa dette da han talte til Arbeiderpartiets landsstyre torsdag.Regjeringen har lovet 12.000 nye plasser i 2015. De 1,3 milliardene som statsministeren lekket fra statsbudsjettet, vil føre til 2.500 nye plasser i 2010.- Dermed er vi allerede neste år kommet halvveis til målet om 12.000 plasser i 2015, sa Stoltenberg.I talen som for en stor del artet seg som en takketale til landsstyret for valgresultatet, trakk statsministeren fram tre områder som særlig viktige for regjeringen: Klima, arbeid for alle og eldre.Han slo fast at det er nødvendig med en folkerettslig bindende avtale om klimautslipp etter møtet i København i desember.- En politisk erklæring som ikke er bindende er for svakt, konstaterte han.Stoltenberg tror den vanskeligste oppgaven blir å få de rike landene til å betale sin del av det utslippsreduksjonene vil koste fattige land. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv