Barnehage må punge ut en mill.

En barnehage i Elverum må betale tilbake 946.000 kroner til Kunnskapsdepartementet etter å ha fått for mye tilskudd.

Foto: Marine Harvest
Politikk

En barnehage i Elverum må betale tilbake 946.000 kroner til Kunnskapsdepartementet etter å ha fått for mye tilskudd.I 2004 ble det søkt investeringstilskudd for 125 barn i Nordmo barnehage i Elverum. Men det gikk bare 88 barn der. Nå må eierselskapet Service Property AS betale 946.000 kroner tilbake til Kunnskapsdepartementet, skriver Østlendingen.Forholdet ble oppdaget etter at Fylkesmannen i Hedmark foretok en stikkprøvekontroll for å se om barnehager fylte vilkårene for investeringstilskudd.Saksbehandler hos Fylkesmannen, rådgiver Guri Hustad, har ingen teori om hva som har skjedd.- Men det kan se ut som om det er søkt om engangstilskudd på de samme barna i flere runder, sier Hustad.Styreformann Einar Magne Jansen i eierselskapet er på ferie og kjenner ikke til detaljene.- Må vi betale tilbake penger, spiller det ingen rolle for oss. Dette er bare en bagatell for oss, sier Jansen.

Nyheter
Politikk