En sterk dollar er en forutsetning for stabile globale finansmarkeder, sier sentralbanksjef Ben Bernanke.Bernanke sa i en tale i New York mandag at den iboende styrken i USAs økonomi, sammen med sentralbanken Federal Reserves arbeid for høy sysselsetting og stabile priser, vil bidra til styrking av dollaren. Dette vil også gi global finansiell stabilitet, mente han.- Vi følger oppmerksomt med i endringene i dollarens verdi. Vi vil fortsette å utforme vår politikk på en slik måte at vi avverger trusler mot den doble målsettingen om lav arbeidsledighet og en stabil prisutvikling, framholdt Bernanke.Han gjorde det klart at Federal Reserve akter å holde styringsrenten på et svært lavt nivå. Lave renter bidrar til økt pengebruk både i næringslivet og blant forbrukerne i USA og dermed til å sette mer fart i økonomien.Fagøkonomer mener ifølge nyhetsbyrået AP at risikoen for en dollar i fritt fall ikke kan utelukkes, selv om noe slikt i dag virker usannsynlig. Ben Bernanke forsøker å styrke tilliten til dollaren uten å øke rentenivået, blir det sagt. (©NTB)