Andy Warhols berømte silketrykk av 200 endollarsedler, gikk for betydelig mer enn pålydende under en auksjon i New York onsdag.Etter en intens budrunde hos auksjonshuset Sotheby's gikk det gråsvarte bildet fra 1962 til slutt under hammeren for hele 245 millioner kroner, over fire ganger mer enn det som på forhånd ble antatt.Et av Warhols mange selvportrett, som hadde et prisanslag på drøyt 8 millioner kroner, gikk til slutt for 34 millioner kroner.Til sammen ble det solgt kunst for drøyt 750 millioner kroner under onsdagens auksjon, og sjefen for samtidskunst hos Sotheby's, Tobias Meyer, er glad for at styrtrike kunstsamlere på nytt er i ferd med å åpne lommebøkene.- Etter et år uten å kjøpe kunst, har samlerne nå begynt igjen, konstaterer Meyer.Andy Warhol var en frontfigur innen popkunsten fra 1960-tallet og utover og hentet mye av sin inspirasjon fra reklame- og moteverdenen. Han døde i 1987, 59 år gammel. (©NTB)