Hittil har det ikke dukket opp kandidater som ser ut til å samle enstemmig oppslutning fra samtlige medlemsland. Og blant politikerne som har vært nevnt i debatten, er det langt mellom kvinnene.- Svært få kvinner er nominert, og det er etter min mening veldig synd, fordi det fins en mengde kompetente kvinner over hele Europa, sa Sveriges EU-minister Cecilia Malmström mandag.Sverige har formannskapet i EU dette halvåret. Men Malmström tilføyde at kandidatenes kjønn bare er en av mange faktorer som må tas med i vurderingen.- Det gjelder balansen mellom nord og sør i EU, politiske standpunkter og så videre, sa hun.Belgias statsminister Herman Van Rompuy regnes i dag som en av favorittene til vervet som president. Storbritannias utenriksminister David Miliband nevnes ofte som kandidat til utenriksposten, selv om han sier han ikke er aktuell. (©NTB)