Giske møtte torsdag EUs avtroppende konkurransekommissær Neelie Kroes for å diskutere konkurransesituasjonen innen maritim industri.- Norske rederier og den norske skips- og leverandørindustrien er bekymret for at de store landene - Spania, Tyskland og Frankrike - skal utvikle ordninger som gir særfordeler til egne rederier og skipsverft, fastslår Giske, som ba Kroes stå på for å hindre nyproteksjonisme i EU.Han avviser samtidig blankt at norske myndigheter vil legge tilsvarende subsidiepakker på bordet hvis de dukker opp i EU-land.- Hvis vi kommer i en slik spiral, hvor land etter land tvinges til å lage slike ordninger, så risikerer vi også at alle de europeiske selskapene blir skadelidende fordi vi sakker akterut i den aller viktigste konkurransen, nemlig den internasjonale, sier Giske.EU-motstanderen Giske fant lett tonen med Kroes, som har gjort seg bemerket med flere uredde inngrep overfor stater og selskaper som har forbrutt seg på EU-reglene for konkurranse.- Vi var helt på linje. Hun er en offensiv person som tar grep, sier Giske, (©NTB)