IKEA satser i Kina

IKEA vil bruke milliarder av kroner på å bygge nye varehus i Kina.

Foto: Scanpix
Politikk

- Det er etterspørsel etter våre produkter, så vi må handle raskt, men holde fast på vår strategi, sier David Mulligan, sjef ved Ikeas varehus i Beijing.Inter Ikea Centre Group kunngjorde fredag at selskapet vil bruke 4,5 milliarder kroner på å bygge nye Ikea-varehus i Kina.I dag har møbelkjeden varehus i Shanghai og Beijing. Nå skal det bygges enda ett varehus i Beijing samt ett i Wuxi.Kina har opplevd en eventyrlig økonomisk vekst de siste årene, og det er ventet at kinesernes kjøpekraft vil fortsette å øke i årene framover.- Vi må ri denne bølgen. Kombinasjonen av lave priser og økende inntekter i dette samfunnet har vært fantastisk for oss, sier Mulligan. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv