Kraft tilbød seg å kjøpe Cadbury for 9,8 milliarder pund, tilsvarende 92 milliarder kroner. «En hån,» sier Cadburys styreleder Roger Carr. Budet var opprinnelig på 10,2 milliarder dollar, men ble redusert som følge av endringer i aksjepris og valutakurs siden det ble lagt fram i september.- Budet er i dag mindre verdt enn da det ble lagt fram, og det er lavere enn Cadburys nåværende aksjepris. Det blir ikke noe mer attraktivt av at det blir gjentatt, sier Carr i en pressemelding.Krafts styreleder og administrerende direktør Irene Rosenfeld sier hun er overbevist om at en sammenslåing vil gagne begge selskaper, og til tross for Cadburys kontante «nei» er det ventet at forhandlingene vil fortsette.Kraft er verdens nest største matvareprodusent etter Nestlé. Cadbury er verdens nest største produsent av søtsaker etter Mars. (©NTB)