En matros om bord i en av Scandlines ferjer i Trelleborg fattet mistanke til livbøyene om bord og syntes at de var svært tunge.Da han snudde den opp ned rant det ut flere liter vann fra et hull, og da han kastet livbøya i vannet sank den. Ved nærmere kontroll viste det seg at samtlige livbøyer om bord i ferja hadde samme feil, melder Sveriges Radio.Livbøyene er produsert av Veleri San Giorgio, som selger sikkerhetsutstyr til rederier verden over. De er produsert i Italia og fins også om bord i en av Gotlandsferjene.Stena Line har også hatt livbøyer av samme type om bord, men skiftet dem ut for en måned siden.Waxholmsbolaget, som driver ferjetrafikken i Stockholms skjærgård, har denne typen livbøyer om bord i tre av sine båter, men lover å skifte dem ut.Den synkende livbøya er tidligere godkjent i henhold til europeiske sikkerhetsforskrifter og den svenske Transportstyrelsen kommer i løpet av de neste dagene til å oversende en rapport til EUs sjøsikkerhetsbyrå Emsa. (©NTB)