Da 28-åringen ankom retten onsdag ropte han: «I dag er det Rhodesias frigjøringsdag».Siden 22. oktober har nordmannen vært innlagt på sykehus. Nå skal han imidlertid ha friskmeldt seg selv, og ønsker å bli sendt tilbake til fengselet, skriver VG Nett. Trolig blir han sendt til fengselet etter at onsdagens rettsmøte er overstått.Ifølge advokat Marius Dietrichson, som er juridisk rådgiver for nordmennene, mener legene at Moland er psykisk syk. Dietrichson mener Moland ikke er frisk nok til å være i retten, og at han ikke kan stå inne for det han sier.Utenriksdepartementet følger rettssaken i Kongo mot de to nordmennene Tjostolv Moland og Joshua French. UDs representant skal være i gang med å forsøke å skaffe legehjelp til Moland, ifølge VG.Dommerne i saken later til å mene at Moland har innrømmet å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. I et brev som ble lest opp i retten tirsdag sto det at Moland innrømmet å ha drept mannen, og at han ba familien om tilgivelse. På spørsmål fra dommerne bekreftet Moland at det var han som skrev brevet.Men ifølge Dietrichson skal det eksistere flere slike brev med ulikt innhold. I et annet brev skal det stå at Moland ikke vet hvem som drepte sjåføren, og derfor ikke kan be familien om tilgivelse. Begge brevene er datert 7. november.Dommer Pascal Moliba skal være informert om at det finnes mer enn ett brev. Han skal ha opplyst til VG at det viktigste brevet er lagt fram i retten. (©NTB)