Direktøren i det statlige konsernet, Lars G. Josefsson, må nå gå fra stillingen. Etterfølgeren vil bli kunngjort i dag.Den svenske næringsministeren opplyste i forrige uke at regjeringen først ble gjort kjent med panteavtalen for få uker siden. I et intervju med SVT søndag gjentok hun dette, men på direkte spørsmål måtte hun medgi at hun ble gjort kjent med den omstridte avtalen alt i vår.- Jeg har nok ant og vært ganske sikker på at det har vært slik, sa Maud Olofsson.- Når du sier at du har ant at det sto slik til, mener du vel at du har kjent til denne avtalen siden i vår, spør intervjueren.- Ja, medgir Olofsson.- Jeg trenger vel ikke lufte alt i offentligheten, sier hun.Opposisjonen i Sverige har reagert kraftig på nyheten om at Vattenfall-direktøren har pantsatt det statlige konsernet uten at Riksdagen er orientert.Nyheten om at næringsministeren har kjent til avtalen siden i vår, gjør dem neppe blidere.Vattenfall bekreftet søndag at Lars G. Josefssons dager som direktør i selskapet er over, og at en ny toppsjef er utpekt. Hvem dette er vil selskapet først opplyse på en pressekonferanse i dag.Vattenfall er Europas femte største kraftprodusent. Konsernet har om lag 33.000 ansatte og omsatte i fjor for 165 milliarder svenske kroner. (©NTB)