Iraks politikere har i flere uker kranglet om hvilket manntall som skal ligge til grunn for valget i den oljerike byen Kirkuk, som hovedsakelig består av kurdere, arabere og turkmenere. Kurderne ønsker større kontroll over byen, mens araberne og turkmenerne mener at Kirkuk skal forbli under sentralmaktens styring.Søndag stemte 141 av parlamentets 195 medlemmer for den nye loven, men spørsmålet om Kirkuk ble ikke løst og er utsatt til senere.Avstemningen åpner for at irakerne kan avholde valg mellom 16. og 30. januar.I USA er president Barack Obama svært tilfreds med loven, fordi et parlamentsvalg neste år blir sett på som forutsetningen for at USA skal kunne hente hjem soldatene sine i 2011.- Dette er en viktig milepæl som viser at irakerne fortsetter å ta ansvar for sin egen fremtid, sa Obama søndag kveld. (©NTB)