Obama-besøket: Politiet får 80 millioner ekstra

Politiet får 80 millioner kroner og Forsvaret 12 millioner kroner ekstra i forbindelse med Barack Obamas besøk til Norge.

Den amerikanske presidenten, Barack Obama - Foto: REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES) / SCANPIX
Politikk

Tilleggsbevilgningene ble behandlet i statsråd fredag.- Besøket innebærer det største og mest krevende sikkerhetsopplegget norsk politi har hatt ansvaret for, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til VG Nett.Politiets driftsbevilgninger økes med rundt 80 millioner kroner for å dekke kostnadene i tilknytning til de mange sikkerhetstiltakene. Men regjeringen åpner samtidig for at politiets kan få enda mer penger, hvis det skulle være nødvendig.- Vi gir mulighet for å overskride dette beløpet om nødvendig fordi det er vanskelig å anslå helt nøyaktig hvor mye de tiltrengte sikkerhetstiltakene vil koste, sier Storberget.Forsvaret får en påplussing i sine driftsbudsjett på 12 millioner kroner. Forsvaret skal blant annet bistå med personell, helikoptre og annet utstyr.

Nyheter
Næringsliv