Dette er universelle rettigheter som alle har krav på, understreket den amerikanske presidenten.- Alle mennesker, også etniske og religiøse minoriteter, har krav på slike rettigheter, uansett om de befinner seg i USA, Kina eller andre land, sa Obama.Den amerikanske presidenten understreket at han ikke ønsker å påtvinge andre land sin egen politikk, men la samtidig til at USA ikke vil være tause om det de oppfatter som galt i verden.Obama understreket videre i talen at Kina, i likhet med USA, må ta «kritiske steg» for å motvirke klimaendringene.Kina slipper trolig ut mer CO2 enn noe annet land i verden, men har gjort det klart at de ikke kan godta et internasjonalt bindende tak på sine utslipp.Hundrevis av millioner kinesere lever fortsatt i fattigdom, og kinesiske myndigheter mener derfor at vestlige land må gå foran og kutte sine egne utslipp av klimagasser. (©NTB)