Parti i trøbbel får totalslakt på ny måling

Partiet er i hardt vær for tiden og faller hele 7 prosentpoeng på VGs ferske partibarometer. - Dette er jo en slakt, sier aktøren bak målingen.

Foto: Scanpix
Politikk

Arbeiderpartiet faller 7 prosentpoeng på VGs partibarometer etter biodieselstriden. Samtidig øker Høyre med 3 prosentpoeng.Målingen, der over 2.000 stemmeberettigede er spurt, gir Ap en oppslutning på 30,5 prosent.Aps partisekretær Raymond Johansen tar tallene på alvor.- Et betydelig antall er spurt, og det gir et øyeblikksbilde som viser at vi blir straffet av velgerne. Men vi må gjøre det vi mener er riktig uansett, sier han.Han er ikke i tvil om at biodieselsaken er den viktigste årsaken.- Det har vært mye negativ oppmerksomhet rundt denne saken de siste ukene. Men jeg synes vi har klart å komme tydeligere ut med argumentene våre den siste uken, sier Ap-sekretæren til VG.På vegne av partiledelsen tar han likevel selvkritikk på håndteringen av saken.- Vi burde klart å komme tidligere ut med en tydelig begrunnelse på hvorfor vi gjorde dette. Vi har et ansvar både for hva vi sier, og hvordan vi formidler det, sier Johansen.SV står på stedet hvil på målingen med 6 prosent, mens Sp kan notere seg for en oppslutning på 7,5 prosent, fram 2,1 prosentpoeng.Høyre går fram 3 prosentpoeng til 21,8 og er dermed større enn Frp som får 19,4 prosent, tilbake 1,8 prosentpoeng. KrF får 7,3 prosent, fram 2,7 mens Venstre får 4,2 prosent, ned 0,7.Fagsjef Knut Weberg i InFact kaller målingen «oppsiktsvekkende».- Dette er jo en slakt. Vi har aldri sett noe slikt fra en måned til en annen.Han forteller at de er helt sikre på tallene.- Vi har gjennomført to separate undersøkelser, som gir omtrent nøyaktig samme resultat, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk