Mandag angrep pirater en oljetanker hele 1.600 kilometer utenfor østkysten av Somalia og avfyrte rakettdrevne granater og automatvåpen mot skipet.Kapteinen om bord på hongkongregistrerte BW Lion økte farten og greide å unnslippe piratene, og det ble ikke meldt om drepte eller sårede i angrepet, opplyser den EU-ledede marinestyrken i området.Piratene, som befant seg i to småbåter, har aldri tidligere operert så langt fra kysten av Somalia, og mandagens angrep er det siste av flere dristige kapringsforsøk i Det indiske hav og Adenbukta den siste tida.Piratene holder nå 190 sjøfolk som gisler, blant dem et britisk ektepar som var på seiltur i området i oktober.Utenlandske marinefartøyene, blant dem den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen, forsøker å hindre piratangrep og støttes av førerløse amerikanske spionfly som opererer fra Seychellene.