Venstre-leder Lars Sponheim langer ut mot Åslaug Haga og mener at det er feigt av henne å ta et oppgjør med norsk politikk i romanform.- Det er innmari feigt å ta et bittert oppgjør på denne måten og nærmest selvforherligende, sier Sponheim.Haga selv understreker at boken «I de innerste sirkler» er fiksjon, men persongalleriet i boken levner liten tvil om at hun har latt seg inspirere av sin tid i rikspolitikken.- Jeg liker ikke formen. Det er noe feigt ved ikke å ta et oppgjør og stå for det. Det å svare at folk får tolke romanen som de vil, er en ualminnelig feig form, mener Sponheim.Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen er heller ikke imponert over Hagas bokprosjekt.- Slik jeg ser det, presenterer hun en del meninger hun ikke ønsker å ta ansvar for, sier han til Aftenposten.Lederen av Stortingets utdannings- og forskningskomité, Marianne Aasen (Ap), er heller ikke nådig.- Hun bruker dirty tricks. Det er vanskelig å forholde seg til innholdet og umulig å forsvare seg, sier Aasen, som mener Haga har valgt en uredelig form.Haga trakk seg i juni i fjor fra regjeringen og kunngjorde samtidig at hun ikke tok gjenvalg som Sp-leder. (©NTB)