Foreløpig er det gitt forelegg i 39 av disse sakene. Hittil i år er det opprettet 83 slike saker i Sør-Trøndelag politidistrikt, opplyser politiet i Sør-Trøndelag.Politiadvokat Marianne Høyer opplyser til NTB at 21 av de 60 sakene som er opprettet denne uken, fortsatt er under etterforskning. Dette gjelder saker som er resultat av politiets etterforskning av prostitusjonsmiljøet siden i vår.Høyer opplyser at noen av mennene - men ikke alle - allerede har vedtatt bøtene.- Vi har ingen saker der forelegg ikke er vedtatt, sier hun. Dermed er det foreløpig ingen av disse sakene som har havnet i tingretten.Politiet opplyser i pressemeldingen at bøtene i denne typen saker er på 9.000 kroner første gang man blir tatt. Det er ikke aktuelt for politiet i Sør-Trøndelag å øke bøtesatsene, slik politiet i Oslo har gjort. Det er heller ikke aktuelt å varsle sexkundenes arbeidsgivere, blir det opplyst.- Det primære for politiet er å se etter sammenhenger mellom de som jobber som prostituerte, og saker som omhandler menneskehandel, sier Marianne Høyer. (©NTB)