- Derfor må Gjedrem vente med renteøkning

Nordeas senioranalytiker Erik Bruce tror Norges Bank vil gå sakte frem.

Publisert 14. des. 2009 kl. 12.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
Foto: Nordea
17 av 19 økonomer Reuters har snakket med i forkant av onsdagens rentemøte i Norges Bank tror styringsrenten holdes uendret på 1,50 prosent.Blant dem som tror på ingen endring er Nordea.- Men vi tror at sentralbanken vil signalisere en renteøkning i februar, skriver senioranalytiker Erik Bruce i en oppdatering.- Markedet har trolig priset inn en viss sannsynlighet for en renteøkning, og hvis vi har rett kan forward-rentene falle noe, og kronen svekke seg. Reaksjonen fra markedet bør bli mye sterkere hvis Norges Bank velger å øke renten. Markedet vil da trolig prise inn et høyere tempo i renteøkningene fremover, legger han til.De aller færreste land hever renten, og til NTB i går oppga Bruce det som "den viktigste grunnen" til at han tror Norges Bank vil gå forsiktig frem.