Får midler for en halv mrd.

NIF får 556 millioner av spillemidlene.

Kulturminister Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix
Politikk

Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) får 556 millioner kroner av spillemidlene i 2010.Det er en økning på 14 millioner kroner sammenlignet med i fjor, opplyser Kulturdepartementet i en pressemelding.- NIF er den største barne- og ungdomsorganisasjonen i Norge, og regjeringen ønsker å styrke aktiviteten i regi av den frivillige medlemsbaserte idretten, sier kulturminister Anniken Huitfeldt.Tilskuddet omfatter grunnstøtte til sentraladministrasjonen til NIF, idrettskretser og særforbund. I tillegg blir det gitt tilskudd til aktivitetstiltak for barn og ungdom og til toppidrett.Antidoping Norge mottar 22,1 millioner kroner av spillemidlene. Det er en økning på 600.000 kroner i forhold til i fjor.- Antidoping Norge bidrar til at vi har et antidopingprogram som er blant de ledende i verden, sier Huitfeldt. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv