Finanstoppene slåss om å få spise med Obama

Nobelinstituttet har blitt nedringt av folk som mener at de er viktige nok til å få lov til å spise middag med Obama. Her er de heldige som får sjansen.

Publisert 9. des. 2009 kl. 07.48
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
Barack Obama - Foto: AP
Nobelinstituttet har blitt nedringt av folk som mener at de er viktige nok til å få lov til å spise middag med USAs president Barack Obama.- Det har vært et voldsomt trykk om å få lov til å være med på banketten på Grand etter prisutdelingen. Vi er blitt nedringt, sier direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet til Dagens Næringsliv.Han sier at mange er blitt skuffet over å ha blitt avvist.Blant de få som får lov til å spise middag i samme rom som Obama finner vi DnB NOR-sjef Rune Bjerke, Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, Orkla-sjef Dag J. Opedal og Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.I tillegg kommer selvsagt kongen og dronningen, statsminister Jens Stoltenberg og regjeringsmedlemmene, Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen, og ansatte ved Nobelinstituttet.Stortingets presidentskap og partienes parlamentariske ledere får også være med i det gode selskap fordi de representerer institusjonen som peker ut medlemmene av Nobelkomiteen.I tillegg kommer blant andre LO-leder Roar Flåthen og NHO-president Paul-Christian Rieber, og representanter fra Statkraft, Dagbladet, Yara, KPMG, IBM og Cisco.Obama har i tillegg i underkant av 40 gjester på sin egen liste. Totalt vil 250 personer være til stede på middagen på Grand Hotel. (©NTB)