Forsvarer Jagland mot skattekritikk

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) tar sin partifelle Thorbjørn Jagland i forsvar samtidig som han vil ha en gjennomgang av lønnssystemene i internasjonale organisasjoner som Norge er tilknyttet.

Publisert 14. des. 2009 kl. 17.02
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
Sigbjørn Johnsen - Foto: Scanpix
- Dette handler ikke om skattesituasjonen for Europarådets president, Thorbjørn Jagland. Jeg finner det urimelig at han personlig skal utsettes for kritikk for et system som Norge har vært tilsluttet i en årrekke, sier finansminister Johnsen i en pressemelding.Bakgrunnen for at saken kommer opp, er opplysningene i VG om at Jagland slipper skatt av en lønn på 2,2 millioner kroner og andre fordeler han får i sin nye posisjon.Flere politikere forsvarer Jagland og viser til at han bare følger regler som har vært der i mange år.- Dette er en ordning som har eksistert i flere tiår og gjelder mange mennesker i forskjellige organisasjoner, sier stortingsrepresentant Martin Kolberg (Ap) til NRK.Kolberg mener likevel det er greit om reglene endres. Det samme gjør Ap-veteranene Odvar Nordli og Thorbjørn Berntsen.