Kaos ved klimatoppmøtet

Det oppsto kaos utenfor klimatoppmøtet i København mandag morgen.

Publisert 14. des. 2009 kl. 11.41
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 98 ord
Foto: Scanpix
Diplomater og forhandlere hadde en periode problemer med å slippe inn på konferansesenteret.- Vi skulle vært inne og forhandlet klokken 10. Dette er sabotasje, sa Sandro Federici fra delegasjonen til Papua Ny-Guinea ved 9.30-tiden.Han sto i en egen kø for diplomater, hvor det en periode var full stans.- Du må gå bakerst i denne køen hvis du er diplomat! Ikke dytt! ropte en dansk politimann.En drøy halvtime senere var situasjonen lettere, og akkrediterte konferansedeltakere fikk gå utenom den tilsynelatende endeløse «hovedkøen».Alle de som ikke hadde papirene i orden, måtte derimot belage seg på mer venting utenfor konferansesenteret. (©NTB)