Kina utelukker klimaavtale i København

Kina utelukker enighet om en avtale på klimatoppmøtet i København og foreslår i stedet en kort erklæring.

Politikk

En kinesisk tjenestemann som er involvert i forhandlingene, sa natt til torsdag at den kinesiske beslutningen om at det ikke er mulig å komme fram til en avtale, er basert på samtaler med resten av G77-landene.Allerede onsdag kveld var det klart at forhandlingene i København sto i stampe. Det er først og fremst Kina og USA som står imot hverandre.Kina og de andre utviklingslandene krever at USA og de øvrige i-landene forplikter seg til klare utslippskutt og legger mer penger på bordet til finansiering av tiltak mot klimaendringer i den tredje verden.USA krever på sin side krever at også utviklingslandene skal forplikte seg til å begrense sine utslipp av klimagasser. (©NTB)

Nyheter
Politikk