Nisser ville robbe gullsmed

To personer utkledd som julenisser forsøkte natt til tirsdag å robbe en gullsmedbutikk i Trondheim sentrum.

Publisert 15. des. 2009 kl. 12.43
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
Foto: Scanpix
- De to julenissene klarte ikke å komme seg inn i butikken. Politiet var veldig raskt på stedet. Dersom tyvene hadde klart å komme seg inn i butikken, ville politiet ha pågrepet to nisser der inne, sier operasjonsleder Leif B. Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.Ifølge bilder fra overvåkingskameraet kom en nisse først på sykkel forbi butikken. Deretter ble en bil rygget med hengerfestet først inn i butikkvinduet. Trass i at politiet reagerte hurtig, er ingen pågrepet i saken.Politiet ber om tips etter ransforsøket.- Dersom publikum har sett en bil, antakeligvis en Audi, kjøre rundt i Trondheim sentrum med knust baklykt etter klokken 3.15 i natt, er vi interessert i tips. Om personene i bilen i tillegg var utkledd som nisser, er det bare å gi beskjed til politiet, sier Berglund.Gullsmed Sverre Morken sier at ranere forkledd som nisser har gjort lignende brekk i hovedstaden.- Securitas sier de kjenner til nissebanden fra før. I fjor sto de bak minst tre innbrudd i gullsmeder og urmakere i Oslo. Dette er profesjonelle tyver, sier Morken. (©NTB)