Norsk ambassade rammet av bombeangrep

Norges ambassade i Kabul fikk store skader i et bombeangrep tirsdag morgen.

Publisert 15. des. 2009 kl. 07.59
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Norske soldater i Afghanistan - Foto: Scanpix
- Det er store ødeleggelser på den norske ambassaden. Vinduer og dører er blåst ut, men det er ingen skader på våre folk. Takk og pris, sier ambassadør Kåre R. Aas til Bergens Tidende på nett.Normalt bor det om lag seksten mennesker i den norske ambassaden. Halvparten er nå på ferie i Norge, ifølge avisa.- Folk kan ikke bo der de har bodd. Det blir nødvendig å finne nye boliger, sier ambassadøren videre.Minst én person ble drept i et angrepet, som var en selvmordsaksjon. Bomben eksploderte utenfor et hotell i ambassadestrøket i den afghanske hovedstaden.Røyken steg opp over Wazir Akhbar Khan-distriktet, mens rekker av sykebiler var på vei for fulle sirener.Eksplosjonen skjedde idet politikere, tjenestemenn og utenlandske ambassadører samlet seg for en konferanse om korrupsjon et annet sted i Kabul, der også president Hamid Karzai har tilsagt sitt nærvær. (©NTB)