Obama gir seg selv B+

Etter elleve måneder i USAs presidentstol gir Barack Obama seg selv B+ for innsatsen.

Publisert 14. des. 2009 kl. 15.17
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
President Barack Obama - Foto: Scanpix
- En god, solid B pluss, sa Obama til USAs talkshowdronning Oprah Winfrey i et timelangt juleintervju fra Det hvite hus som ble kringkastet søndag.Som forklaring på hvorfor han ikke ville gi seg selv toppkarakter, sa presidenten at hans administrasjon har arvet «den største samlingen av utfordringer noen president har sett siden Franklin D. Roosevelt», og at de fortsatt jobber med disse.Men han gir seg selv gode karakterer for å ha stabilisert økonomien, finne en vei ut av Irak og gjenopprette inntrykket av Amerika ute i verden.- B pluss er for de mange tingene som ennå ikke er gjort. Helsereformen er fortsatt ikke undertegnet. Hvis jeg får den igjennom, tipper vi over til A minus, sa Obama, tydeligere mer gråhåret enn før han avla presidenteden. (©NTB)