Obama på vei til Gardermoen

Jagland møter opp for å si farvel.

Publisert 11. des. 2009 kl. 10.33
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 151 ord
USAs president, fredsprisvinner Barack Obama og kona Michelle Obama, i bilen på veg fra Grand Hotel til Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
President Barack Obama har forlatt Grand Hotell i Oslo og satt kursen mot Air Force One på Gardermoen.Ved 9.50-tiden fredag formiddag forlot Obamas bilkortesje hotellet der presidenten og hans følge har bodd i det drøye døgnet hans norgesvisitt varte.Et hundretall personer møtte opp i duskregnet fredag, i håp om å få et siste glimt av verdens mektigste mann i det han forlater bygningen og landet, og Obama vinket fra bilvinduet til de frammøtte.Fredsprisvinneren setter kursen militærflyplassen på Gardermoen i sin pansrede bil der han etter planen skal lette med Air Force One klokken 10.25.Leder i Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, er ved 10.20-tiden fredag på vei ut på flystripa for å ta farvel med Obama, melder TV 2 Nyhetskanalen.E6 er stengt i forbindelse med avreisen til presidenten.Obama-besøket har gått svært rolig for seg, og de over 2.300 politifolkene på jobb under besøket kan puste lettet ut og konstatere at alt gikk bra. (©NTB)