Overrasket over rentedommen

- Det var veldig overraskende at de hever renten nå, sier sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken.

Publisert 16. des. 2009 kl. 14.19
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.11
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Sjeføkonom i Handelsbanken, Knut Anton Mork - Foto: Finansavisen
Norges Bank hevet i dag, 16. desember, styringsrenten til 1,75 prosent fra 1,50 prosent.- Det var veldig overraskende at de hever renten nå etter alle de dårlige nyhetene vi har fått om norsk industri og oljeinvesteringene, sier sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken, ifølge Reuters.- Det som er av positive nyheter er i hovedsak av gammelt nytt. Det at prisveksten er nær 2,5 prosent har vi visst lenge. Og at aktiviteten tar seg opp og at det er vekst i USA og i andre land er gamle nyheter, fortsetter han.- Vi tar det til etteretning og noterer oss at de har vurdert å holde renten uendret. Jeg tror ikke de kommer til å heve i februar, sier Mork.Les også: