- Pinlig å ikle seg selskinn på Nobel-bankett

Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH til angrep på Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen.

Publisert 11. des. 2009 kl. 06.39
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 127 ord
Helga Pedersen og mannen Erik Brenli deltok på den tradisjonelle banketten på Grand Hotel i forbindelse med Nobels fredspris 2009 Foto: Sara Johannessen / Scanpix
Det er pinlig for Norge at Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen hadde på seg klær av selskinn på Nobel-banketten, der pelsmotstander Michelle Obama var til stede, mener NOAH.Dyrerettighetsorganisasjonen NOAH viser til at USAs førstedame Michelle Obama tidligere har bekreftet at hun tar avstand fra pels.USAs president Barack Obama har dessuten bidratt aktivt til flere dyrevernreformer, påpeker NOAH.- Vi hadde håpet at menneskene som omgås presidentparet var oppmerksomme på Michelle Obamas holdninger til pels og ikke satte seg selv og omgivelsene i forlegenhet ved å bære pels i hennes nærhet. Dessverre presterte Aps parlamentariske leder Helga Pedersen å møte en fremstående pelsmotstander som Michelle Obama ikledd en samisk kofte av selskinn. Dette opplever vi som direkte pinlig for Norge, sier Elisabeth Frammer i NOAH i en pressemelding. (©NTB)