KjøpLogg inn

Politiet: Stopp stigmatisering av Blitz

- Det må bli slutt på stigmatiseringen av Blitz og slike miljøer.

Publisert 11. des. 2009 kl. 06.02
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Stein Lillevolden og Blitz demonstrerte utenfor regjeringskvartalet torsdag i anledning fredsprisvinner Barack Obamas besøk. Obama var i Oslo for å motta Nobels fredspris. Foto: Tor Richardsen / Scanpix

Nesten 2.500 politifolk har vært i aksjon i løpet av det 26 timers lange besøket av USAs president Barack Obama på norsk jord. Prislappen er på nærmere 100 millioner kroner, og politiet mener det har lært mye.I forkant av besøket kontaktet politiet grupper som skulle aksjonere mot Obama. Fredriksen beskriver dialogen som en investering som har betalt seg med fredelige timer i Oslo sentrum.- Det må bli slutt på stigmatiseringen av Blitz og slike miljøer. Ikke alle kan være A4, vi har plass til det i et demokrati. Takke meg til folk som har et engasjement, heller det enn de passive og uengasjerte, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.Politiet skal være en garantist for ytringsfriheten, ikke en motpart, konkluderer Fredriksen. (©NTB)