Russland prøveskyter atomrakett

Russland har foretatt en prøveskyting av en interkontinental ballistisk rakett.

Russlands tredje president, Dmitrij Medvedev - Foto: Scanpix
Politikk

Russland har foretatt en prøveskyting av en interkontinental ballistisk rakett som ledd i arbeidet for å forlenge levetiden til rakettarsenalet fra Sovjet-tiden.Raketten RS-20V, som veier 22 tonn, ble skutt opp i Orenburg-regionen vest i Russland og traff et mål på Kamtsjatka-halvøya ved Stillehavet, 6.500 kilometer unna.- Oppskytingen ble utført som et eksperiment for å få bekreftet trekkene ved flygingen til RS-20V-raketten og for å forlenge rakettens levetid til 23 år, sier Russlands strategiske rakettstyrker i en uttalelse.Raketten er kjent i Vesten som SS-18 Satan og ble lenge betraktet av USA som et av Sovjetunionens farligste våpen som kunne trenge gjennom et rakettforsvarssystem og brukes i et første atomangrep. Raketten har en rekkevidde på 16.000 kilometer og kan frakte med seg minst ti atombomber.Russlands president Dmitrij Medvedev sa julaften i Moskva at Russland arbeider med en ny generasjon atomraketter som skal sikre at Russlands avskrekkingsevne forblir effektiv. (©NTB)

Nyheter
Politikk