Russland vil ikke selge ubrukte klimakvoter

Russland har ingen planer om å selge de ubenyttede utslippskvotene landet har igjen fra Kyoto-avtalen.

Publisert 11. des. 2009 kl. 21.57
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 22.06
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 101 ord
Vladimir Putin og Dmitry Medvedev - Foto: Scanpix
Den omfattende nedleggingen av russisk industri tidlig på 1990-tallet førte til en drastisk reduksjon i landets CO2-utslipp. Kvotene i Kyoto-avtalen var beregnet ut fra 1990-nivå, og Russland har derfor langt større utslippskvoter enn landet klarer å fylle.Flere analytikere har antydet at Russland kan komme til å selge disse før Kyoto-avtalen utløper i 2012, noe som kan vise seg å bli svært lukrativt.Dette avvises imidlertid fra russisk hold.- Det foreligger ikke slike planer. Vi tar med oss de delene av kvotene vi ikke har brukt over i en ny avtale, sier Aleksander Bedritskij, som er president Dmitrij Medvedevs rådgiver i klimasaker. (©NTB)