Desperate haitiere plyndrer barnehjem

Flere barnehjem er plyndret av haitiere på desperat jakt etter mat, vann og medisiner, forteller hjelpearbeidere i det jordskjelvrammede landet.

Ødeleggelsene etter jordskjelvet i Haiti er store - Foto: CC/ IRFC
Politikk

Sammenraste hus og butikker ble tidlig tømt for varer etter at jordskjelvet rammet Haiti torsdag. Ettersom vaktholdet i gatene i hovedstaden Port-au-Prince er blitt bedre, har flere rettet oppmerksomheten mot barnehjem i jakten på mat og vann, sier hjelpearbeidere til CNN.Onsdag ble barnehjemmet Maison de Lumiere som huser 50 foreldreløse barn, angrepet av en gruppe på 20 bevæpnede menn, opplyser ansatte i Joint Council on International Children's Services.Et annet barnehjem like i nærheten med 135 barn skal ha blitt plyndret en rekke ganger bare de siste dagene, mens et tredje hjem med 17 barn stadig opplever at folk bryter seg inn på området og stjeler av vannforsyningene som er reservert barna.- Det var stille i begynnelsen, men nå er situasjonen blitt mer desperat, sier pastor David Beck i Child Hope International, som driver Maison de Lumiere.Han legger til at det ikke ble avfyrt skudd da de bevæpnede mennene forsøkte å trenge seg inn, men en ansatt ved barnehjemmet ble slått i hodet med en stein.- Hvis folk tror at du har mat, så kommer de til å forsøke å ta den, sier Beck og påpeker at barnehjemmet forsøker å rasjonere på den maten de fortsatt har.

Nyheter
Politikk