Går til sak mot Bourbon Dolphin-rederiet

Flere av de etterlatte etter forliset til Bourbon Dolphin i april 2007 vil gå til rettssak mot rederiet Bourbon Offshore.

Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto
Politikk

De vil prøve å bevise at rederiet hadde skylden for forliset.Åtte personer mistet livet da skipet kantret og sank under håndtering av flyteriggen Transocean Rather 12. april 2007.- Skyldspørsmålet blir sentralt i en rettssak, sier de etterlattes advokat Inge E. Grøndalen til Sunnmørsposten.Han representerer ekteparet Myrthel og Roger Jan Emblem fra Ålesund som mistet sønnen Ronny i forliset. Paret har ikke klart å fortsette å arbeide etter forliset og krever rederiet for om lag 2 millioner kroner for inntektstap og fremtidig tap av inntekt.Ifølge Sunnmørsposten kan det komme flere stevninger mot rederiet enn den som allerede er varslet.Rederiet har tidligere vedtatt en bot på 5 millioner kroner etter forlistet, men har aldri vedgått noen skyld for forliset.Administrerende direktør i Bourbon Offshore opplyser at rederiet ennå ikke har fått noen stevning, og sier at han derfor ikke har noe å kommentere. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv