Advokater frykter strengere straffer

Advokatene til de to norske kvinnene som fortsatt sitter fengslet i Bolivia, frykter at rømningen til kvinnen (20) fra Lillesand kan gjøre det vanskeligere for de to andre.

Politikk

Advokat Frode Sulland, som representerer en 19-år gammel kvinne fra Skedsmo, sier til NRK at det er mulig det bolivianske rettsapparat vil reagere negativt på rømningen og at det kan få effekt for hans klient. Den andre kvinnen - 23 år gammel og norskuruguayansk - representeres av advokat Marius Dietrichson.Dietrichson tror at muligheten for at de to gjenværende kvinnene kan slippe ut mot kausjon, er forspilt. De to er tidligere forespeilet kausjon hver på 400.000 boliviano - omtrent 330.000 norske kroner.Den 20 år gamle kvinnen fra Lillesand slapp fri i oktober mot en kausjon på 200.000 bolivianos. Hennes fra sier til norske medier at det er brukt vel 3 millioner kroner for å få datteren fri fra fengselet i Bolivia og hjem på en sikker måte. (©NTB)

Nyheter
Politikk