Bare 33 prosent er for EU-medlemskap

EU-tilhengerne har mistet hele framgangen de har hatt det siste året.

Foto: HegnarOnline
Politikk

I en ny meningsmåling går ja-siden tilbake til 33 prosent.Det siste året har det stort sett gått oppover for Europabevegelsen og deres meningsfeller i spørsmålet om norsk EU-medlemskap. En periode var de over 40 prosent, men nå leder nei-siden med over 20 prosentpoeng, viser Nationens ferske EU-barometer.- Jeg tror folk følger med og ser hva som foregår i EU. De har brakt seg selv ut i et kaos med Euroen og fremstår som uten tydelig lederskap. Det som skjer nå, demonstrerer hva et medlemskap vil innebære: Høyere arbeidsledighet, kutt i pensjon, kutt i lønn, færre rettigheter og inngrep i lands selvstendighet, mener Nei til EU-leder Heming Olaussen om årsaken til at unionsvinden blåser hans vei igjen.Ja-siden er nå tilbake der de var for ett år siden: på 33 prosent. Europabevegelsens leder Paal Frisvold er likevel optimistisk, selv om det såkalte islandssuget ser ut til å ha dabbet av.- Ytre forhold kan påvirke, men først og fremst må vi selv finne ut at medlemskap ikke bare gagner oss selv best, men at vi vil bidra til det Europa vi ønsker oss. Det er blitt sagt at en økonomisk krise er det vi trenger for at ja-siden skal få et kick, men jeg bruker ikke den retorikken, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk