Demonstrantene skremte ikke Dagbladet

MIdt blant Muhammed-demonstrantene sto John Olav Egeland. - Jeg følte meg overhodet ikke truet, sier han.

Dagbladets John Olav Egeland. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Politikk

Midt mellom folkemengden som fredag demonstrerte mot Dagbladet på Universitetsplassen, sto John Olav Egeland, tidligere sjefredaktør og nå politisk kommentator i avisen. Han følte seg ikke truet.- Jeg følte meg overhodet ikke truet som Dagblad-ansatt, eller at stemningen var uvennlig. Jeg følte det var viktig å være til stede for å høre hva demonstrantene hadde å si, sier Egeland til NTB.Under demonstrasjonen fredag ble det ropt slagord mot Dagbladet og holdt opp plakater med «Boikott Dagbladet».- Det var en fredelig, men kraftfull markering av disse menneskenes standpunkt helt innenfor rammene for ytringsfriheten, sier Egeland.Heller ikke politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen, opplevde demonstrasjonen som truende.- Alle kom til orde, og det ser ut til å ha gått helt greit og fredelig for seg, i motsetning til hva mange antok, sier hun til NRK. (©NTB)

Nyheter
Politikk