Et flertall av danskene lever av statskassen

Det er nå flere dansker som lever av statskassen, enn det er folk i arbeid som bidrar til å forsørge dem.

Foto: Scanpix
Politikk

Det skriver Jyllands-Posten.Statistikk fra det danske finansdepartementet, som er analysert av den liberale tankesmia Cepos, viser at det nå er flere pensjonister, arbeidsledige og barn i Danmark, enn det er folk i arbeid som kan forsørge dem.Slik vil situasjonen med få års unntak bli helt fram til 2044, og økonomi- og næringsminister Lene Espersen erkjenner at det må tas grep.- Dette henger ikke sammen på lang sikt, og derfor skal vi gjøre noe, sier Espersen.Danske økonomer peker på tre løsninger: Skattene må heves, det må kuttes i velferdsgodene eller flere må ut i arbeidslivet.Espersen avviser de to første løsningene tvert, men er på regjeringens vegne villig til å diskutere hvordan man skal få flere i arbeid.Cepos mener danske politikere må stanse den såkalte etterlønnen og heve pensjonsalderen til 67 år.-200.000 flere vil da komme i arbeid, slik at det igjen blir flere som kan forsørge færre, sier visedirektør Mads Lundby Hansen i Cepos. (©NTB)

Nyheter
Politikk