Helseviken unngår retten

Styret i helseforetaket Vestre Viken går ikke rettens vei for å få full offentlighet om granskingsrapporten av manglende pasientinnkalling.

Foto: Scanpix
Politikk

Den interne rapporten ble beslaglagt av politiet lørdag kveld fordi den antas å kunne ha betydning som bevis i en straffesak som eventuelt følger i kjølvannet av Helsetilsynets politianmeldelse. Beslagleggelsen innebærer at ingen har tilgang til rapportens innhold.Rapporten ble beslaglagt etter at VG og Dagsrevyen fredag avslørte at sjefen ved den kirurgiske avdelingen som etterforskes for manipulering av pasientinnkallinger, har fått tilgang til rapporten.Under et ekstraordinært styremøte som strakte seg nesten til midnatt natt til tirsdag, konkluderte styret bak lukkede dører med at de fortsatt står ved vedtaket fra lørdagens ekstraordinære styremøte, der helseforetakets administrasjon blir bedt om å arbeide for full offentliggjøring av rapporten.Det betyr at et forslag om å gå rettens vei ble forkastet. Samtidig sier styreleder Bente Mejdell i Vestre Viken at helseforetakets tillit avhenger av at rapporten gjøres offentlig:- Vi mener det er av stor betydning at offentligheten får innsyn i hva som står i den rapporten. Vi tror det har stor betydning for tilliten til vår virksomhet, og at det er viktig at det ikke stilles tvil om hva som fremkommer der. Da må vi være åpne om det som fremkommer, sier Mejdell til NRK.

Nyheter
Næringsliv