Nytt skip kapret i Adenbukta

Pirater har kapret et libysk lasteskip i Adenbukta, utenfor kysten av Jemen.

Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix
Politikk

Det opplyser EUs marinestyrke i området.Lasteskipet M/V RIM er på 4.800 tonn og seilte under nordkoreansk flagg da det ble bordet onsdag.- Skipets eier mistet kontakten med mannskapet klokken 10 onsdag morgen, bekrefter en talsmann for libyske sjøfartsmyndigheter.Lasteskipet kom fra Romania, men det er ikke kjent hvor det var på vei eller hva det hadde i lasten.Skipet skal ha hatt et mannskap på 17 om bord, i hovedsak fra Libya og Romania. Kaprerne skal ha kommet fra den somaliske utbryterregionen Puntland.Tirsdag løslot somaliske pirater et greskeid lasteskip eller at det ble sluppet et ukjent pengebeløp ned på dekket.Rundt tolv skip og 250 sjøfolk holdes for tiden som gisler av somaliske pirater, som skal ha innkassert over 350 millioner kroner i løsepenger på geskjeften i 2009.EU har det siste året hatt en større marinestyrke i området, der også den norske fregatten KNM Fridtjof Nansen har inngått, men har ikke greid å stanse piratene.En oversikt fra Det internasjonale maritime byrået viser at antallet piratangrep ble nesten doblet i 2009, og nærmere 50 ganger lyktes de somaliske piratene i å ta kontroll over skip. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv