Truer med å inndra drosjeløyver

Muhammed-karikatur-aksjoner kan koste dyrt.

Foto: Morten Holm / SCANPIX
Politikk

Næringsbyråd i Oslo, Øystein Sjøtveit (Frp), truer med å inndra drosjeløyvene til sjåfører som deltar i aksjoner mot Muhammed-karikaturene.Nesten 1.000 muslimske drosjesjåfører aksjonerte mot Dagbladets trykking av Muhammed-karikaturene. Natt til lørdag og mandag formiddag parkerte de bilene sine i sentrum av Oslo i flere timer for å protestere.Næringsbyråden mener dette er brudd på drosjeforskriften og truer med å inndra drosjeløyver.- Om dette gjentar seg en gang til, er dette alvorlig nok til at løyver kan bli inndratt, sier Øystein Sjøtveit til NRK.Han anslår antallet løyver som kan stå i fare som rundt 1.000, ifølge TV 2.Drosjesentralene i hovedstaden får nå beskjed om at gjentatte brudd på forskriften kan føre til at de mister løyver.Til VG sier flere av sjåførene at de vil fortsette med aksjonene inntil Dagbladet ber om unnskyldning.Direktør i Norges Taxiforbund, Wiggo Korsnes, mener at slike aksjoner ikke hører hjemme i arbeidstiden.- Vi forstår godt at man kanskje vil protestere mot noe, men vi mener at det skal gjøres i fritiden, uten drosjebiler. Vi håper at alle sentraler nå går ut og sier til både sjåfører og eiere at denne formen for aksjoner misliker vi veldig, sier Korsnes til NRK. (©NTB)

Nyheter
Politikk