USA kritiserer vekstøkonomienes klimainnsats

USAs klimautsending Todd Stern mener vekstøkonomiene forsøker å svekke forliket som ble inngått under klimatoppmøtet i København.

Kullkraftverk i Pretoria, Sør Afrika. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Politikk

USAs klimautsending Todd Stern mener vekstøkonomiene forsøker å svekke forliket som ble inngått under klimatoppmøtet i København.De såkalte BASIC-landene - Brasil, Sør-Afrika, India og Kina - er for uklare om hva de vil gjøre i klimapolitikken, sier Stern, som leder USAs delegasjon i de internasjonale klimaforhandlingene.- Uttalelser som har kommet fra Kina og andre BASIC-land, vitner om et ønske om å begrense forlikets virkning, sier Stern.Etter klimatoppmøtet skulle hvert land innen den 31. januar legge fram sine utslippsmål for 2020, men de målene som er lagt fram av BASIC-landene, er «noe uklare», mener Stern.For eksempel har Kina og India kun lovt å redusere utslippsintensiteten, noe som innebærer at økonomien skal vokse raskere enn utslippene.USA har på sin side lovt å redusere utslippene med 17 prosent fra 2005 til 2020, men det er høyst usikkert om dette løftet - som ikke er bindende - vil få gjennomslag i Kongressen. (©NTB)

Nyheter
Politikk