154 timer med ekstrem luft i år

Bergenserne er så langt i år utsatt for ni ganger så mye ekstrem luftforurensning som den tillatte kvoten for hele året.

Svevestøv og eksos. Foto: Scanpix

Det er forurensingsmyndighetene som har satt grensen til maksimalt 18 timer med høyere utslipp enn 200 mikrogram nitrogendioksid (NO2) i løpet av ett år.Mandag passerte Bergen 154 timer med ekstrem luftforurensning, skriver Bergens Tidende.Fortsatt er det ekstreme værforhold som er årsaken. Målinger fra Danmarks plass viser at situasjonen var verst i januar, men også i februar har det vært mange dager med overskridelser.Høytrykket over Sør-Norge i januar og februar kjølte ned bakken og skapte bakkenær inversjon. Og fordi Bergen ligger i le av østavinden på grunn av fjellene rundt byen, ble ikke den giftige luften blåst vekk. (©NTB)