Al-Qaida-mistenkt jobbet på atomkraftverk i USA

En mann som sitter arrestert i Jemen på mistanke om å være tilknyttet al-Qaida, jobbet tidligere på et atomkraftverk i USA.

Sharif Mobley, som er amerikansk statsborger, ble arrestert i Jemen etter en skyteepisode under et fluktforsøk i begynnelsen av uka.Fredag kom det for en dag at han i perioden 2002 til 2008 arbeidet med vedlikehold ved et selskap som eier flere atomkraftverk i New Jersey.Ifølge talsmannen for PSEG Nuclear, Joseph Delmar, ble Mobley aldri ansett for å være en sikkerhetsrisiko. Så sent som i 2008 passerte han alle bakgrunnssjekker som var nødvendig for å jobbe på et atomkraftverk.Den 26 år gamle Mobley drepte en vaktmann og såret en annen da han prøvde å rømme fra et sykehus fengsel i Sanaa der han fikk behandling mens han var fengslet. Han fravristet vakten våpenet han hadde, men flukten lyktes likevel ikke og han ble ført tilbake til fengselet.Mobley vokste opp i New Jersey og har vært i Jemen et års tid for å studere arabisk. Jemenittiske myndigheter mener han hadde kontakt med den nigerianske mannen som forsøkte å bombe et amerikansk passasjerfly over Detroit i jula. (©NTB)