Blodig protest i Bangkok

Demonstrantene i Thailand har begynt å donere blod som skal helles ut ved regjeringsbygget i Bangkok.

Bangkok - Foto: CC

Titusenvis av rødkledde tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra fortsatte tirsdag protestene mot regjeringen.Mange av demonstrantene donerte tirsdag en liten mengde blod. Målet er å samle inn 1.000 liter blod. Lederen for de såkalte «Rødskjortene», Veera Musikapong, var førstemann ut, melder BBC.- Dette blodet er en offergave for å vise vår kjærlighet til nasjonen, og for å vise vår oppriktighet, sier Musikapong.Blodet vil bli helt ut ved inngangen til regjeringsbygget klokken 18 lokal tid, dersom ikke statsminister Abhisit Vejjajiva ikke går av og skriver ut nyvalg.- Vi har tre telt der folk kan donere blod. Alle som samler inn blod vil være leger, sykepleiere eller andre frivillige kvalifiserte, sier legen Weng Tojilakarn. (©NTB)