Brasil innfører straffetoll mot USA

Brasil kunngjorde mandag listen over produkter fra USA som blir ilagt straffetoll som svar på at USA fortsetter å subsidiere sine bomullsbønder.

Copacabana-stranden i Brasil - Foto: Scanpix

Straffetollen blir innført om 30 dager om ikke de to landene kommer til enighet. Listen inkluderer rundt 100 produkter, fra kosmetikk til biler og hvitevarer til en verdi av 591 milliarder dollar.Verdens handelsorganisasjon (WTO) ga i fjor Brasil medhold i at de kunne innføre sanksjoner mot amerikanske produkter etter at WTO i en kjennelse kom til at USA betaler for høye subsidier til sin eksport av bomull.USA uttrykte skuffelse over den brasilianske beslutningen og gjorde det klart at de ville foretrukket videre forhandlinger.Handelsstriden mellom USA og Brasil har pågått siden 2002. Det er en av de få tilfellene da WTO har gitt den forurettede siden lov til å innføre straffetoll på andre typer produkter enn produkter fra sektoren som er involvert i konflikten. (©NTB)