Carnegie-tradere tiltalt

Svenske Økokrim har tiltalt tre tidligere Carnegie-tradere for grov, utilbørlig kursmanipulasjon.

Carnegies hovedkontor i Stockholm. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

Tre tidligere tradere i Carnegie er tiltalt for grov, utilbørlig kursmanipulasjon.- Jeg anser at de på utilbørlig vis har påvirket handelen i opsjonsmarkedet. Som en følge har prisene på disse finansielle instrumentene blitt feilaktige. sier sjefsanklager Yngve Rydberg i Ekobrottsmyndigheten til nyhetsbyrået TT ifølge di.se.Carnegie anmeldte de tre da det påståtte opsjonsfusket ble oppdaget våren 2007. På det tidspunktet hadde én av de tre sluttet, mens de to andre fikk sparken. Tiltalen gjelder "noen titalls" transaksjoner.De tre nekter ifølge nyhetsbyrået straffskyld.Meglerhuset hevder at handler de tre har utført har blåst opp det såkalte tradingresultatet med i alt 630 millioner svenske kroner i perioden 2005-2007, men den svenske Finansinspektionen har i ettertid stilt spørsmålstegn ved beregningene.