Cybernettverk sprengt

Iran har arrestert 30 personer som mistenkes for å være medlemmer av et cybernettverk.

Publisert 14. mars 2010 kl. 08.51
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
En tilhenger holder opp en plakat med Mir Hossein Mousavi - Foto: Scanpix

Iran har arrestert 30 personer som mistenkes for å være medlemmer av et cybernettverk tilknyttet en væpnet opposisjonsgruppe med forbindelser til USA.Ifølge den iranske påtalemyndigheten var nettverket knyttet til Folkets Mujaheddin, en væpnet opposisjonsgruppe som har sin base i Irak.De som ble pågrepet, søkte informasjon om iranske atomforskere som skulle sendes til USA, ifølge det den statlige engelskspråklige TV-kanalen Press TV.De skal også ha prøvd å rekruttere folk i Iran som kunne sendes til basen i Irak for militær trening, og oppmuntre til demonstrasjoner i Iran.Iran har bedt Interpol spore opp og arresterte ytterligere to angivelige medlemmer av gruppa, blant dem studentaktivisten Ahmad Batebi, som flyktet til USA etter å ha sonet ni år i fengsel i Iran.Iran betrakter Folkets Mujaheddin som en terrorgruppe fordi den går inn for væpnet motstand mot det iranske regimet og har vært involvert i drap på flere høytstående iranske politikere.Gruppa skal tidligere ha gitt USA opplysninger om det iranske atomprogrammet. Men også USA har gruppa på sin liste over terrororganisasjoner og holder basen i Irak under nøye oppsyn. (©NTB)